Close

31. desember 2010

Truet med døden, kjemper Arezki Bakir mot den arabiske imperialismen

Formannen for den kabylske diaspora, Arezki Bakir, mottok drapstrusler fra medlemmer av fredens religion etter å ha deltatt på Konferansen mot Islamisering av Europa i Frankrike den 18. desember i år. Muslimene vil sette munnkurv på alle kritiske stemmer. Men de tar så grundig feil – Kabylene lar seg ikke skremme.

“Min deltakelse i Konferansen mot Islamisering skaper en reell debatt, for å si det mildt! Det er sant at jeg er et ledende medlem av Foreningen franske Kabyler (ASKAF) og lederen av Det Kabylske Diaspora Råd (Foreningen for Kabylsk Diaspora), et organ knyttet til den kabylsk provisoriske regjeringen i eksil.

Jeg tar fullt ansvar for min deltakelse på konferansen om islamisering av Europa, som har gitt meg anledning til å bekrefte Kabylenes verdier, de samme verdiene som vi deler med Frankrike: Samvittighetsfrihet, sekularisme og demokrati.

Jeg ønsker å takke alle de som har sendt meg støttemeldinger, som har forstått betydningen for kabylene å komme seg ut av den innhegningen som har låst oss og begrenset oss.

Kabylenes synlighet er uungåelig for vår fremvekst som en politisk enhet. Vi må derfor fastholde vår eksistens, der vi kan. Jeg takker organisasjonen “Riposte Laïque” for å la oss uttrykke oss selv, men også for sin støtte etter truslene … mens visse algerier ikke finner noe bedre å gjøre enn å fordømme at jeg uttrykte meg … i Kabylenes navn!

Heldigvis er de fleste meldingene jeg har mottatt vært støtte og oppmuntring fra Kabyler.

Vi står ikke til regnskap for noen, vi er Kabyler, vi respekterer verdiene til den franske republikken, sitt folk, sitt mangfold, vi står for alt dette.

Vi fordømmer den muslimske juntaen i Algerie, den arabisk-islamske ideologien og den koloniale “behandling ” av det kabylske folk.

De som gjør drapstrusler, disse feiginger, sinnssyke, helt hjernevasket av en ødeleggende ideologi bør vite en ting: Vi kabyler, er fast bestemt på å bli kvitt okkupasjonen deres!

Når det gjelder drapstruslene jeg fikk, ble min anmeldelse hos politiet erklært gyldige med følgende lovbrudd: “skriftlige drapstrusler”, og blir etterforsket i følge politiet…

Lenge leve Kabylia og våre eldgamle verdier!

Arezki Bakir