Close

2. desember 2012

Tinariwen nominerte for beste World Music Album

LOS ANGELES (Siwel) – Den 54 utgaven av Grammy Awards 2012 valgt den Tuareg gruppen Tinariwen for Best World Music Album for sitt album “Tassili”

Listen over Grammy-nominerte, årets musikalsk begivenhet i USA ble avslørt i går kveld, den 1 desember 2011. Antallet kategorier har blitt nedjustert for første gang under Grammy Awards. 78 kategorier i stedet for de vanlige 109.

Tassili , Tinariwen sist albumet ble nominert i kategorien World music best album. Sammen med AfroCubism og hans album, AfroCubism; Afrika For Africa Femi Kuti og Songs From A Zulu Farm av sørafrikanske Ladysmith Black Mambazo.

Tinariwen, “ørken” på Tamasheqe  er en Touareg Amazigh gruppe , fra Tessalit nordøstlige Mali i Adrar n Ifoghas (Ifoghas fjell). Deres musikk, Assouf, som betyr på Tamasheq ensomhet eller nostalgi, er en syntese av blues, rock og tradisjonell Tuareg musikk stil som har tjent dem internasjonal berømmelse. De to lederne av gruppen er Ibrahim ag Alhabib “Abraybone” og Alhousseini ag Abdoulahi “Abdallah”, men Tinariwen har en stor familie av Tuareg kunstnere, en kulturell bevegelse som ikke er en statisk formasjon.