Close

17. juni 2017

Tavshedens Tumult av Kamal Ahmane

Kamal Ahmane er en modig mann. I samlingen han berører hele to svært kontroversielle og sensitive spørsmål: Først kritikk av islamisme og sin banebrytende menn, og for det andre spørsmålet om hva dansk er og når du med rette kalle deg dansk.

Uansett hva som skjer i verden, forbeholder Kamal Ahmane dikterens rett til å uttrykke seg fritt. Den skarpbelastet pennen er Kamals armer, og han er ikke redd for å bruke den.

Han forbeholder seg retten til å skrive om saker som angår ham, uansett hvor følsom og tabu, de skulle være. Og han er en mann som har sett litt av alt. Han har selv lært hvordan radikale islamister truer freden i mange deler av verden, og hvordan det er å emigrere til et nytt land og sliter med å få aksept som en dansk statsborger og individ.

Kamal Ahmane er algirske født og oppvokst i Kabylia, men flyttet i 2003 for Danmark. Siden da har han gjort et navn som alt fra islam kritisk avis spaltist og reporter til poet. Han debuterte som lyriker i 2008 med diktsamlingen ‘Bindeled”, som dreier seg om de samme temaene som ‘Tavshedens tumult’. Kamal byder med masse samfunnrelevant refleksjon og mange interessante refleksjoner om hva det innebærer å være dansk, og hva som er forventet å ha kunnskap om før du får hans ettertraktede rødbeter farget pass.


Et digt fra min nyeste samling Tavshedens tumult publiceret på litteraturen.nu
http://www.litteraturen.nu/dagens-digt/kamal-ahmane-fri-mig-for-jeres-kalifat/

Min poetiske kronik bragt i Politiken
http://politiken.dk/debat/art5615882/K%C3%A6re-imam-k%C3%B8b-dig-dog-en-enkeltbillet-v%C3%A6k-herfra

Kronik bragt i kristeligt Dagblad
https://www.kristeligt-dagblad.dk/debat/seks-aar-senere.-er-der-overhovedet-noget-tilbage-fra-det-arabiske-foraar