Close

17. juni 2017

Politi provokasjonene fortsetter i Kabylia

Politi-provokasjonene har blitt en del av dagliglivet i Kabylia.

I går ble kabylerne igjen slått løs i Azazga, som ligger et steinkast fra landsbyen min. Noen mennesker ble skadet, ydmyket og arrestert. MAK (bevegelse for uavhengighet av Kabylia) sin etterfølgere ville bare legge blomster på stedet der Kamel Irchane – en ung fra området – ble drept av gendarmene i 2001. For det var han som skrev ordet Liberté (Frihet) med eget blod før han døde .

14 juni var også en dag da rundt to millioner kabyler marsjerte mot hovedstaden i 2001. Kabylernes sinne vil ikke sunket så lenge regimet stadig viser forakt for dem og undertrykker dem på alle fronter. Terrorisme herjet Algerie på 90-tallet, når mer enn 200 000 ble drept, men Algerie er dessverre et land – som i “Om forlatelse navn” – har gitt og gir amnesti til terrorister som har voldtatt, drept mennesker og deltok i utallige terrorisme .

Algerie er dessverre et land som selv hyller tidligere væpnet islamittiske gruppenes ledere og gjør dem til “nasjonale personligheter” mens ekte demokrati aktivister vil enten bli satt bak lås, likvidert eller tvunget i eksil.

De berørte gendarmene som har drept mer enn 130 unge kabyler i 2001 var ennå ikke tiltalt. Ja, Algerie har kjempet terrorisme militært, men snikende islamisme og salafisme formeres raskt gjennom hat predikanter, moskeer, skoler, læremidler og Qatar og Saudi-sponset TV-kanaler som annonserer og fremmer Beduinenes “revolusjonerende” produkt (urin av kameler).

Ennahar TV, El Shourouk TV er salafist og opplysnings-fiendtlige TV-kanaler som viser hat, rasisme, latterlig, og idioti på åpen skjerm. De går på jakt etter folk som ikke faster under Ramadan eller invitere hellige ignoranter og forteller hva som er halal eller haram.

Kamal Ahmane