Close

27. mai 2011

Fem års fengsel mot en ung kristen fra Kabylia

Den kriminelle domstolen i byen Oran i det vestlige Algerie, dømte torsdag en ung kristen til fem års fengsel pluss en bot på 20 000 dinarer.
Den unge mannen er opprinnelig  fra Tizi-Ouzou, men bor i Oran. Han ble anklaget for å «undergrave islam forskriftene “, ved å tilby til en av sine naboer, en CD som inneholder vitnesbyrd av nye konvertitter til kristendommen.

Dette er den maksimale straffen som finnes i den anti kristne loven fra 2006.

Tiltalte ble felt av sine arabiske muslimske naboer som sto i ledtog med politiet som ville ta den kristne kabylen. Den anti-kristne loven fra 2006,  fastsetter at alle som prøver å få en muslim til å endre sin religion straffes med 5 år fengsel og 10  000€  i bot. En arabisk muslimsk nabo kom for å spørre  den kristne kabylen om den kristne religion for å lure  ham til å forkynne, og dermed falle i fellen som var lagt av politiet. Så da han viste en CD om Jesus til denne muslimske, dukket politiet opp fra intet og satte håndjern på den kristne.

Ifølge tjenestemenn i den protestantiske kirken i Algerie, er dette en harselering av  det religiøse fellesskapet, som tvert imot skal “fokusere på verdiene av respekt og brorskap.”

http://www.siwel.info/Algerie-cinq-ans-de-prison-ferme-contre-un-jeune-chretien-originaire-de-Kabylie_a1427.html