Close

2. februar 2011

Disse innfødte kabyler ….

Hvordan kan vi hjelpe disse innfødte kabylene? Flere sivilisasjoner hadde prøvd. Roma sivilisasjonen, som ikke var noe middelmådig, hadde forsøkt å gjøre det uten  hell. Men vi må si at denne sivilisasjonen var ikke på høyden med oppgaven. Og med sitt imperium som strakk seg over tre fjerdedeler av verden, manglet det tid og pragmatiske tiltak.

Så kom Frankrike, som brakte vin og ost. Vinen godtok  kabylene (og med glede), men for osten, slet riket hardt for å overbevise dem. Den kabylske hadde ingen kjøleskap. Ved å prøve å tvinge dem, ble vi vitner til den første kabylsk opprøret. General Brie de Min Calva prøvde å overbevise dem ved å konfiskere deres land, og tvang  mennene i eksil. Og de fleste av disse mennene omkom på fremmed jord, deres eneste trøst var at de døde uten å ha fordøyd en trekant av det “kvalmende” stoffet.

(…) Etter denne sivilisasjonen til “froskelår” kom den majestetiske sivilisasjonen, trolig den mest avanserte sivilisasjonen av alle: den store arabiske sivilisasjon. Sistnevnte hadde kommet for å redde verden, og disse innfødte kabyler var faktisk en del av denne verden. Da de ankom, fant de at kabyler bygde husene deres  med stein, tre, og med små piper i en vinkel på 45 grader, klønete tildelt på veggene som vendte mot nord. Taksteinen  var laget av leire  av ulike farger og en motstand som ville sikkert senke deres fremgang. Foran sine fattige hjem,  lå små steinblokker spredt som var latterlig av samme størrelse, og hadde en lik avstand.

Deres landbruk var middelmådig, de levde av  hvete, bygg og væsken de fikk av et tre som holdt sine grønne bladverk gjennom hele året. Den store arabiske sivilisasjon stolte ikke på trær som ikke mister sine blader, og med rette, et tre som hadde ingen respekt for høsten fortjente å høste fruktene. Klærne var latterlige. Hodet var ikke dekket, og de bar den hvite kjolen som kom ned til knærne. Skoene var laget av dyreskinn og festet symmetrisk på begge sider. Deres barn var uten utdanning og tilbrakte sin tid å spille på “PlayStation” og  kongelig forsømte sine lekser. Spillene deres var mer voldelige, for eksempel «Tekken 3″ og “Resident Evil”.

Deres kvinner var provoserende vakre og bar ikke  “hijab”, mer opprørende, de vandret fritt blant de mannlige og deltok selv i sosiale plikter for landsbyene sine. De hadde en hellig rolle i sine innfødte skikker. Det var utenkelig at disse skapningene som skulle bare tjente til reproduksjon ble overlatt til å håndtere andre oppgaver i den lokale samfunnet. Deres uvitenhet var irreversibelt forskanset i det “konseptet” kalt “frihet.”

En mann av denne staselige arabiske sivilisasjon kjennetegnes av sin radikale intelligens, hans navn var: Abdellah Ibn  kadab al kebab. Å se dette libertiner utskeielser, uttalte han denne setningen: «Mennesket er født fritt, men det må være overalt i lenker. Og så på disse skapningene med langt hår og iført en “mascara” Bourgeois”, gjentok han den setningen: “Kvinnen er født i lenker, og overalt  sirkulerer de fritt. ” Disse vakre ord får fortsatt ekko i det innfødte kabylske samfunnet. Men hamdoulilah i dag kan vi ikke se en kvinne gå uten å høre lyden av sine lenker,  deres “mascara” er smart gjemt under et slør,  deres ønsker om å ta avgjørelser fører til høylydt  latter. De ble mer produktive, og deres deltakelse i sosialt liv er 0,0001%. Et tall som man fortsatt må forsøke å redusere.

La verden få notere; fordøm din kone.  Hvis du ikke vet hvorfor, så ved hun det.
Når det gjelder disse dumme steinhus, lærte vi dem å bygge telt. Enda mere,  lærte vi dem flisenes unødvendighet. For deres klær, lærte vi dem “det er bedre å gå barbent enn dårlig skodd”

Bare en utakknemlig kabyler kan i dag nekte fordelene med denne majestetiske sivilisasjonen som har befridd verden og kabyler fra et ufarlig liv, rolig og frihet som freden kan pålegge dere.

Av Hmimi O’Vrahem