Close

13. juli 2017

Det algeriske regimet bruker brente jord-taktikk mot Kabylia

Kabylia er hærget av branner! Mer enn hundre branner, på separate soner, langt fra hverandre, startet samtidig.

I motsetning til tidligere år, i år er menneskeliv tapt, bortført av brannen. Årsakene som ofte er sitert ved opprinnelsen til skogbranner i Kabylia er ulykker, uansvarlige pyromaner, jord mafia, den algeriske hæren og så videre.

Den brente jord-taktikk er en anerkjent taktikk for å ødelegge så mye høsting, infrastruktur og ressurser som mulig.

I tilfelle av Kabylia vet vi at hele familier lever av tradisjonelt oppdrett. Tregheten til de algeriske myndighetene, særlig den militære og brannmenns umiddelbare ikke-inngrep, styrker denne hypotesen.

Hvor er titusenvis av soldater og gendarmer stasjonert i Kabylia. Som om ved en tilfeldighet, forsvant de alle fra deres leir, der borgerne vitner om brann start. Det er en forbrytelse mot naturen og en ytterligere forbrytelse mot Kabylia som skal registreres blant de mange aggresjonene fra Algers kriminelle regime.

Den algeriske regimet praktiserer den økonomiske, økologiske og kulturelle kvelningen av Kabylia: reduksjon av 70% av budsjettet tiltenkt for Kabylia, blokkering av ny investering, kansellering av prosjekter i Kabylia, flytting av eksisterende infrastrukturer direkte eller indirekte med press og trakassering av Kabylske investorer, osv.

 

Disse sabotasjeinnsatsene ledsages også av implantering av arabisktalende befolkninger ved å gi dem boliger og eiendomsparker utilgjengelige for lokalbefolkningen. Flere og flere administrative og andre stillinger innen algeriske statlige institusjoner i Kabylia er også tildelt dem. Alle disse indikasjonene peker i retning av en manøver av det algeriske regime for å utrydde den autentiske Amazigh, ikke-arabiske identiteten til Kabylia.

Fra https://www.siwel.info