Close

16. oktober 2017

Catalonia og Kabylia på samme spor som Slovenia og Kroatia

Catalonia og Kabylia på samme spor som Slovenia og Kroatia, i navnet på selvbestemmelse av folket

Den europeiske motvilje har manifestert seg i to hastigheter: den er til stede i den katalanske saken, når man ber om en “dialog” mellom Barcelona og Madrid innenfor det spanske grunnloven.

Denne siste teksten har blitt omformulert til skade for Catalonia.
Fra dette synspunkt er den enda overgått av folkeavstemningen om selvbestemmelse, og har kulminert i den massive katalanernes JA for en fri og uavhengig republikk.

Den spanske tilnærmingen er bygget i henhold til den kolonial tanken og koloni metoden vis-a-vis et folk undertrykte i mer enn fire hundre år, hvor sin kultur, sine tradisjoner, sin unike historie, ble trampet i arrogant og voldelig måte.

Det er også sant at våre katalanske brødre er blitt lurt i en institusjonell spill som innhyllet dem i navnet til en viss “autonomi” for å bedre fengsle dem i det store Madrid buret, og overtale synspunkt deres slik at av den spanske politiet slå enkle borgere i Barcelona, ​​ivrige etter å uttrykke et valgvalg på en demokratisk måte: bilder, man kunne skrive, importert fra … Tyrkia!

Den spanske militær politi oppførsel er i dette tilfelle av stalinistisk karakter, som returnerer oss til Budapest eller Praha i Sovjettiden.
Med mindre reaksjonen er inspirert i 2017 av Isabella av Spania som avfolket landet av alle form for protest, til et punkt der de forskjellige etniske og religiøse samfunn fluktet til afrikansk jord og Thessaloniki .

Katalanerne danner en nasjon som må respekteres i sine valg av frihet og uavhengighet.
De kan selv bestemme seg for skilsmisse, når paret svinger. De kan også gjøre det med gjensidig samtykke. Men i alle fall, kan ingen hindre fysisk eller juridisk separasjon som er kommet til slutt, kan vi ikke nekte deltakelse under påskudd av at det eksisterer et tause majoriteten!
Løgn, propaganda fra Madrid og sine urettferdige støtte synes minimal, gitt viljen det katalanske folket viser for å revurdere historien og avgjøre sin fremtid.

Det er denne samme ønske som har drevet for lenge siden kabylene som i sitt flertall, uttrykte sitt valg for uavhengighet bak MAK-Anavad, den provisoriske regjeringen i Kabylia og dets president Ferhat Mehenni.

I forskjellige historiske forhold, selv om pasifismen er vanlig for dem, har kabylene talt ut i stor skala, til fordel for det endelige alternativet til uavhengighet.
De gjorde det i Paris, Tizi-Ouzou, Vgayet, Tuvirett og andre steder.
Med viftende Kabylske-flagget, tusenvis av dem, fornyet deres valg og engasjement, for frihet og uavhengighet, for å fremme deres språk, kultur og tradisjoner.
I hverdagen, bilder fra Kabylia bekrefter denne virkeligheten overalt, på et område større enn Belgia, MAK-Anavad seksjonene er satt opp og strukturert ungdommer som trenger selvbestemmelse.

Som Catalonia, viser disse bevegelsene at Kabylia er et folk og en nasjon, i stand til å administrere seg selv, avhengig av hvilken modell den har valgt, innenfor grensene til fornyet uavhengighet, denne uavhengighet de franske inntrengerne slå seg mot allerede i 1830.
Det kan være en tung innsats, men dette vil uunngåelig føre til seier, men å leve under åket av en nabo (algeriske eller spansk), som hatefullt og arrogant oppførsel fortjener å bli definitivt feiet bort.

Hvis prosessen med historisk frigjøring av folk er godt dømt for det tidligere Jugoslavia, hvorfor skulle det ikke være for Catalonia og Kabylia?
Europa ligger bokstavelig talt etter historien, eller vil ikke innrømme at store mutasjoner er på veie.
For å unngå en implosjon må EU påta seg sin rolle eller forsvinne.

Mas Atcheba – SIWEL 151657 17 okt UTC