Close

1. august 2016

Arrestasjonen av MAK ledere

Syklusen av vilkårlige arrestasjoner fra algeriske kolonialist regime fortsetter i Kabylia.

Det er en ekte trakassering politikk som rammer de kabylske politiske aktivister. Grasrota og ledere er permanente ofre for overvåking og undertrykkelse fra det algeriske myndighetene.

Fire MAK (Bevegelse for Selvbestemmelse i Kabylia) ledere ble arrestert i Ouadhias, inkludert deres president, Mr. Bouaziz Ait Chebbib. Ble også arrestert på samme tid i samme lokalitet MM. Hocine Azem, Agawa At  Qasi, Kader Ould Abdeslam og Moh At Hemsi.

Byens mest ivrige kommissær blant sine kolleger. For to år siden, betalte han kjeltringer som han hadde gitt retts straffefrihet for overgrep mot kabylsk nasjonalister som prøvde å animere et møte på stedet.

Hva ville disse arrestasjonene bety? Dette er faktisk en juridisk tilsyn over MAK aktivister. Presidenten i Anavad fordømmer på det sterkest disse praksis og krever umiddelbar og betingelsesløs løslatelse av fengslede aktivister og ledere

Det krever også opphør av denne undertrykkelsen.

Den oppfordrer internasjonale organer for å gripe inn for å opprettholde menneskerettigheter og demokratiske friheter av algeriske regime som behandler kabyler i fienden og til hvem de oppfører seg som kolonister.

Ferhat Mehenni