Close

3. oktober 2017

ANAVAD kunngjøring : Catalonia har vunnet sin rett til egen republikk”

Den spanske deployeringen forhindret ikke å holde folkeavstemningen i Catalonia.

Bruk av vold mot velgere, som er fast bestemt på å få sine stemmer hørt til fordel for deres uavhengighet, på en demokratisk og fredelig måtte, har gjort Spania til å miste ansikt, hvor de gamle demonene av franskismen er farlig oppvåkning.

De utålelige bildene av menn og kvinner i blod, tårer, hovne ansikter, men fortsatt verdig respekt, illustrerer nederlaget for undertrykkelsen bestilt av Madrid.

Denne første oktober 2017 er det dag for ære for det katalanske folket, som nettopp har fått sin rett til sin suverene republikk.

Det blir ingen vei tilbake. Kongen av Spania, som har symbolsk legitimiteten av riket, bør gripe inn og i stedet for undertrykkelse og fratakelse av rettigheter mot de katalanske, beordre visdom og dialog for alvorlige forhandlinger på modalitetene omgående separasjon.

Borte er de dagene da folkene er forvirret og dempet av vold. Et folk som er fast bestemt på å leve fri, vil aldri igjen være på knærne, uansett deres hindringer og prøvelser.

EU har nettopp blitt skadet den barbarisk undertrykkelse i Catalonia. Å støtte Madrid på denne banen vil signere sivilisasjonens konkurs på sitt kontinent.

Folkets rett til selvbestemmelse er roten til alle europeiske land. Å nekte det ville være ensbetydende med å nekte hvert land de nåværende grenser og suverenitet over sitt territorium. Dette er den mest skadelige regresjonen for menneskeheten siden begynnelsen av tiden.

Presidenten for den foreløpige kabylske regjeringen i eksil (Anavad), som nettopp deponert den 28/09/2017 et memorandum til FN til fordel for Kabylias uavhengighet, appellerer til det internasjonale samfunnet for å bekrefte folks rett til selvbestemmelse. Han oppfordret verden til å gjenkjenne resultatene av folkeavstemningene til de kurdiske (irak) og katalanske befolkningene.

Kabylia står i solidaritet med disse to folkene og vil bli med dem den dagen når Kabylia vil organisere sin egen folkeavstemning for å fri seg fra sin koloniale kjeder og få suverenitet.

For presidenten i Anavad,
Ms. Sakina At Sliman, talsperson