Close

15. juni 2017

Anavad ber om intervensjon fra FN, EU og Den afrikanske union

Anavad presidenten sendte en forespørsel til FN, EU og Den afrikanske union. Vi legger ut nedenfor, anmodning til FN.

Ref: Asan / 2017/06 / FAS / 103

Emne: AKUTT FORESPØRSEL for FN intervensjon

Mr. FNs generalsekretær

Situasjonen er farlig og har plutselig forverret seg i Kabylia.

I anledning av den Kabylsk Nations Dag som minner om den historiske marsjen den  14/06/2001, undertrykkelse fra den algeriske kolonimakten av fredelige demonstrasjoner i Iεzzugen (Azazga) og Larvεa Nat Yiraten (tidligere Fort National) genererer vold som kan generaliseres til alle kabylsk territorium.

Dermed Azazga, et enkelt innskudd krans til minne om de 128 unge mennesker drept av algeriske gendarmer i 2001, ofte med eksplosive kuler, ble brutalt undertrykt.

Bilder og videoer av hendelsen ( www.siwel.info og sosiale nettverk) viser hvordan kvinner, inkludert Fru Rachida HIRA blir misbrukt, dratt på bakken under pågripelsen. En av hans kamerater fikk en geværkolbe i hodet. Mange sårede og hundrevis er arrestert.

Disse hendelser er skadelige for menneskers verdighet som ingen kabylsk borgere kan akseptere.

I Larvεa Nat Yiraten, rundt kl. 22, mer enn 5000 innbyggere samlet seg for å heve den kabylsk flagg. Den Algirske okkupasjonsmakten i Kabylia har ikke skremt den enorme mengden folk og sammenstøt pågår fremdeles. Bruk av skytevåpen fra politi, forverrer klimaet allerede for strukket mellom algeriske kolonimakten og kabyler. Mange sårede og dusinvis av arrestasjoner har allerede blitt registrert.

Som president i Anavads (kabylsk provisoriske regjeringen i eksil), og på vegne av Kabylia og på min egen vegne ber jeg dere om å gripe inn raskt for å stoppe den barbariske aksjon mot fredelige mennesker som er bestemt til å utøve sin rett til selv-bestemmelse.

På grunn av alvoret i situasjonen og faren for overslag, vil jeg be dere om å invitere Sikkerhetsrådet for å vurdere snarest mulig den kolonialistisk vold som presser Kabylia til opprøret.

Hvis den algeriske kolonialist har suksesjons problemer å løse innerst i Algerie, trenger de ikke å løse de med uskyldig blod fra Kabylia.

I påvente av en snarlig inngripen, sender jeg dere, Mr. generalsekretær i FN, mine hilsninger.

Eksil, 15/06/2017

Signert M. Ferhat At Sεid (Mehenni), leder av den Kabylsk provisoriske regjeringen i  eksil.

ANAVAD AQVAYLI UΣḌIL
KABYSLSKE PROVISORISKE REGJERING PRESIDENTSKAP